October 25, 2020

Cara Menjadi Ahli Shaklee dan Keistimewaan Menjadi Sebahagian Dari Kami

Hai. Assalamualaikum

Cara Menjadi Ahli Shaklee dan Keistimewaan Menjadi Sebahagian Dari Kami

Sebenarnya ramai yang nak tahu tentang SHAKLEE .

Ada yang pelik macam mana orang buat bisnes shaklee ni duduk rumah jer boleh masuk income 2 3 4 5 angka 

Bila tanya ada kedai tak? jawab : tak ada

Seorang SURIRUMAH & secara PART TIME jer.
Macam mana nak buat bisnes ni?? Ha senang je sebab semua hujung  jari jer..Dengan nak atau tak jer.🙂🙂


Untuk jadi Ahli Shaklee, Ada 2 pilihan?

1. Berbayar
2. FREE Membership mengikut produk pilihan anda.

1.Berbayar
Registration fee RM 35 sahaja! (updated Mac 2020)
Anda akan dapat e-Starter Kit yang mengandungi:

- Product Guide
- Business Guide
- Nutrition
- Dr. Forrest C. Shaklee Thoughtsmanship

Nak pilih option ini? Pendaftaran keahlian Shaklee RM 35. Kemudian beritahu kami di Whatsapp 011-26904519 (Lily).


2. FREE Membership Melalui Produk Pilihan Anda

Beli mana-mana produk Shaklee pilihan anda sebanyak 100 UV (points) yang berharga sekitar RM 350 untuk mendapatkan keahlian PERCUMA.


Nak pilih option ini? Pendaftaran keahlian Shaklee RM 35. Kemudian beritahu kami di Whatsapp 011-26904519 (Lily).


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1. Membeli dengan harga ahli

PENJIMATAN 15% hingga 20% dari harga runcit.
Setiap pembelian produk ada points (UV) yang boleh ditukarkan kepada cash bonus* (minimum 150 UV sebulan - lebih kurang pembelian RM 510)

2. Sistem online yang boleh diakses 24 jam!

Login menggunakan ID anda di website www.shaklee.com.my untuk

Membuat belian
Mendaftar ahli baru di bawah anda
Check points (UV) semasa anda
Check BONUS anda

Semuanya di hujung jari!

Hubungi kami:

Whatsapp : 01126904519
https://linktr.ee/lilybaqirah
Instagram : by_baqirah
Your Certified Shaklee Product Consultant
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Continue Reading

October 18, 2020

Sijil HALAL Shaklee 2020

Since dah masuk tahun baru, Sijil HALAL Shaklee pun dah keluar yang baru. Shaklee sangat komited dengan kualiti dan kehalalan produknya.

Sijil HALAL Shaklee 2020

Sijil HALAL Shaklee 2020
Klik gambar untuk paparan lebih jelas.



Sijil HALAL Shaklee 2020
Sijil HALAL Shaklee 2020
Klik gambar untuk paparan lebih jelas.

Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh klik direct link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini: Halal Accreditation (ISA).


Jadi, anda tak perlu risau untuk menggunakan produk Shaklee.Gunakan tanpa was-was.


Hubungi kami:

Whatsapp no : 01126904519
Instagram : by_baqirah
Your Certified Shaklee Product Consultant
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Continue Reading

August 15, 2020

ANTARA FUNGSI HATI

 Antara FUNGSI hati ialah :-


1. Merembeskan hempedu – untuk pencernaan dan memecahkan lemak. Membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak A,D, E,K.

2. Detoksifikasi – menyahkeluar bahan-bahan toksik dari badan sebagai bahan kumuh seperti ammonia

3. Kawal Paras Gula dalam Darah – menukarkan tiroksina (hormone tiriod) kedalam bentuk yang lebih akti

4- Metabolisme Lemak – penting untuk sintesis asid lemak dari asid amino dan gula.


Masalah hati berlaku apabila adanya gangguan pada fungsi hati dan akhirnya menyebabkan penyakit hati. Ia seterusnya boleh mendatangkan kerosakan pada tubuh badan. Gejala biasa penyakit hati ialah loya, muntah, keletihan melampau dan penyakit demam kuning (pada mata dan kulit disebabkan oleh kepekatan bilirubin tinggi dalam aliran darah)


Apakah punca-punca PENYAKIT hati? Ok ada beberapa faktor yang menyebabkan terjadinya perkara ini. Antara penyebab penyakit hati ialah :-


- Pengambilan Alkohol berlebihan

Sirosis (Cirrhosis) – tahap kronik untuk penyakit hati. Kehadiran parut pada hati dan kehilangan berfungsi sel-sel hati menyebabkan hati gagal


- Penggunaan dadah yang tertentu

Hepatitis berjangkit – seperti Hepatitis A,B dan C

Hati berlemak (fatty liver)


- Hemochromatosis – adalah gangguan metabolik yang membawa kepada penyimpanan kandungan iron yang luar biasa tinggi dalam badan. Iron yang berlebihan boleh berkumpul di dalam tisu hati, pankreas, dan jantung dan boleh membawa kepada keradangan, sirosis, kanser hati, dan kegagalan hati.


- Wilson’s Disease- penyakit keturunan yang menjejaskan keupayaan badan untuk memetabolismekan copper . Wilson’s Disease boleh membawa kepada sirosis dan kegagalan hati.

Gilbert’s Disease – berlaku apabila kandungan bilirubin tinggi dalam hati. Biasanya ia akan hilang dengan sendirinya dan tidak berbahaya


- Kanser – boleh berlaku pada struktur hati dan sel-sel.

Disebabkan oleh gaya kehidupan dan persekitaran yang tidak sihat, hati kita pun turut terkena tempiasnya. Di Shaklee, selain daripada membantu kita menjaga kesihatan jantung, mata, tulang dan kulit, DTX Complex dihasilkan secara khusus untuk menjaga kesihatan dan membersihkan hati kita.


Hubungi kami:

Whatsapp : 01126904519
https://linktr.ee/lilybaqirah
Instagram : by_baqirah
Your Certified Shaklee Product Consultant
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Email : lilybaqirah245@gmail.com


Continue Reading

July 18, 2020

NUTRISI SHAKLEE :)

Kesihatan yang sempurna bermula daripada pemakanan yang seimbang. Untuk dapatkan nutrisi yang seimbang sebagai pelengkap nutrisi sedia ada, adalah penting untuk kita mengambil suplement tambahan dalam pengambilan makanan seharian. Seeloknya kita mengambil cadangan suplement untuk diri kita . 

Supplement berikut adalah : 

1.ALFALFA

(S :330tablet) (L : 700tablet)

** Alfalfa ialah tumbuhan yang padat dengan segala jenis nutrien. Akar tunjangnya tumbuh sedalam enam meter bagi menyerap pelbagai nutrien dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, manakala daunnya pula mengumpulkan tahap klorofil yang tinggi melalui proses fotosintesis semula jadi.

** Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

** Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.
  • - Sumber alfalfa semula jadi
  • - Tablet boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini. 

Jika anda hamil atau menyusukan anak, sila dapatkan nasihat daripada pakar penjagaan kesihatan profesional anda terlebih dahulu.



2.B COMPLEX

(120 TABLETS)


^^ Adakah anda mendapat bekalan vitamin B yang mencukupi? 
- Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah ubat preskripsi boleh mengurangkan bekalan vitamin B anda. Oleh yang demikian, vitamin B perlu dititik beratkan sebagai komponen asas dalam sesebuah diet yang seimbang.

^^ Spektrum B Penuh dan Seimbang

- B Complex Shaklee menawarkan kesemua lapan jenis vitamin B untuk mengekalkan kesihatan yang sempurna.
  • - B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu tubuh memetabolismekan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga*
  • - Asid folikdan B12 menyokong pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh
  • - Paras asid folik yang mencukupi dalam diet dapat mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang untuk hamil, sebelum hamil dan dalam 12 minggu pertama kehamilan dengan dos harian sebanyak 400 mcg.

3.VITA LEA IRON FORMULA

(120 TABLETS)


^^ Kepelbagaian yang Menakjubkan

- Sains terbaik Shaklee menghasilkan salah satu suplemen yang paling komprehensif dan seimbang yang mampu anda miliki. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan terhadap 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.Lebih 100tahun dipasaran.

 ^^ Apabila Diambil Setiap Hari, Vita-Lea:
  • - Membantu mengekalkan kesihatan yang sempurna.
  • - Mengandungi beta karotena yang bermanfaat untuk menggalakkan pertumbuhan, memelihara penglihatan dan menjanakan semula tisu.
  • - Membekalkan kalsium, fosforus serta vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi
  • - Biotin dan asid pantotenik menyokong metabolisme lemak dan karbohidrat
  • - Vitamin B12 merangsang pembentukan sel-sel darah merah.
- Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosussistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini.


4.VITA C PLUS 
(120 TABLETS)


- Sustained Release Vita-C adalah pilihan paling tepat yang mampu bertindak sepanjang hari bagi membekalkan semula vitamin C yang hilang daripada tubuh disebabkan oleh aktiviti harian.

Sustained Release Vita-C 500mg dengan rumusan serba semula jadi ini memenuhi keperluan vitamin C tubuh, serta amat penting untuk menyihatkan tulang, gigi, gusi dan seluruh tubuh secara amnya.


5.ESP 

(850g)

- Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh.

- Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP juga mengandungi kandungan lemak yang rendah tanpa laktosa dan kolesterol.

^^ Shaklee ESP:
  • - Menyediakan sumber tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar
  • - Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada Nilai Harian kalsium, serta isoflavon soya. Kajian menunjukkan bahawa soya dapat membantu menyeimbangkan semula hormon semasa tempoh peralihan menopaus*
  • - Protein soya bukan GMO ini dihasilkan di bawah Program Pengekalan Identiti atau Identity Preservation Program (IPP), di mana proses penanaman hingga pemprosesan kacang soya dipantau dengan teliti dan dilakukan dalam keadaan terkawal.


6.OMEGA

(90 CUPSULES)

- Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata.

- Shaklee OmegaGuard ialah suplement pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Satu sajian OmegaGuardmembekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

  Dan sebenarnya banyak lagi supplement SHAKLEE yang ada untuk kesihatan dalaman kita.Bila kita sihat dalam pasti luaran kita tetap nampak sihat gitu.

Ia juga boleh didapati pembelia SET SHAKLEE tau ..
Seperti set :

1. DAILY ESSENTAIL SET
- ESP
- VITA C PLUS
-VITALEA IRON PLUS
- B COMPEX
- OMEGA

2. AMAZING GOLDEN SET FOR HIM
- VIVIX
VITA E
- OSTEMATRIK

3. AMAZING GOLDEN SET FOR HER
- VIVIX
- GLA
- OSTEMATRIK

4. ENERGY FOR LIFE SET
-VIVIX (2 BOTOL)

Set di atas sangat berbaloi kalau anda beli sebab ..sebab...sebab anda akan dapat FREE AHLI,FREE POSTGE dan yang paling best anda DAPAT DENGAN BELIAN HARGA AHLI terus dengan L .Sangat2 menjimatkan u anda.

Selain set di atas ini juga anda kita juga ada SET BAJET nanti anda wasap L .L jawab pertanyaan anda..terima kasih 


Hubungi kami:

Whatsapp : 01126904519
Instagram : by_baqirah
Your Certified Shaklee Product Consultant
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Email : lilybaqirah245@gmail.com









                                         

Continue Reading